Vrhunac Biotech Ltd

Proizvoda i usluga

Knowledge
Dom > Znanje > Sadržaj

Koje su razlike HPLC, UV

Source:wikipedia | Updated: Dec 22, 2015

HPLC

Tekućinska kromatografija visoke performanse

Visoko-tekućinska kromatografija (HPLC; nekada naziva se visokotlačna tekućinska kromatografija), tehnika u analitičkoj kemiji koristi za odvajanje, identificirati i kvantificirati svake komponente u smjesi. Ona se oslanja na pumpi proći pod tlakom tekućeg otapala koja sadrži uzorak smjese kroz stupac ispunjen adsorbensa čvrstih materijala. Svaka komponenta u uzorku neznatno različito interakciju sa adsorbensa materijala, uzrokujući različite protoke za različite komponente i dovodi do odvajanja komponenti kao što su iscuriti u stupcu.

HPLC je korišten za proizvodnju (npr. u procesu proizvodnje farmaceutskih i bioloških proizvoda), pravni (npr. otkrivanje performanse poboljšanje droga u mokraći), istraživanja (npr. odvajanje dijelova složenih bioloških uzoraka, ili sličnih sintetičkih kemikalija jedni od drugih) i medicinski (npr. otkrivanje razina D vitamina u krvnom serumu) svrhe

Većinu vremena, HPLC mogu biti korištene za vašu identifikaciju biljni ekstrakt.

UV

Ultraljubičasto

UV/VIS spektroskopija je naširoko koristi kao tehnika u kemiji analizirati kemijske strukture, najviše se ističe neki bitak konjugiranih sustava. UV zračenje se često koristi za uzbuđuju određenom uzorku gdje fluorescentne emisija se Mjeri sa u spectrofluorometer. U biološkim istraživanjima, UV svjetlost se koristi za kvantifikacija nukleinskih kiselina i proteina.


Zbirka minerala uzorci briljantno fluorescing na različitim valnim duljinama kao što se vidi dok se ozračeno pod UV svjetlom.

Ultraljubičasto lampe se koriste u analizi minerala i dragulja.

U aplikacijama kontrole zagađenja, ultraljubičastog analizatori služe za otkrivanje emisija duπikovih oksida, sumpor spojeva, Merkur i amonijak, naprimjer u dimnih plinova fosilnih otpušten elektrana. [48] ultraljubičasto svjetlo može otkriti tanke sheens proliveno ulje na vodi, visoku refleksivnost uljnog filma u UV valne Duljine fluorescencija spojeva u ulju, ili apsorpcijom UV svijetla stvaraju Raman raspršenja u vodi.

Biljni sastojci području, možemo koristiti ovu metodu za test postotak aktivnog sastojka u biljne ekstrakte.

Upit
Obratite nam se
Adresa: Br. 6 Zhangba 4 Rd., Xi'an Hi-Tech zona, Xi'an 710077, Kina.
Telefon: +86 (29) 8860 1330
Faks: +86(29) 8860 9131
E-pošte:info@apex-bio.com
Dom | O nama | Proizvoda i usluga | Novosti | Znanje | Kontrola kvaliteta | Obratite nam se | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica